Φαίη Καρακάση: Το ΔΗΣΥΝ Βόλβης να σημειώνει μόνο ανοδική πορεία.

Όλα όσα μας αναφέρει η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Βόλβης, Φαίη Καρακάση. 

 

Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για το πώς ξεκίνησαν όλα;

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Βόλβης ιδρύθηκε το 2019, με πρωτοβουλία της πολύ άξιας τέως Προέδρου Στέλλας Σαλέπη, επιδιώκοντας να εισάγει κάτι δυναμικό και πρωτοπόρο στον Δήμο. Κατόρθωσε να προσελκύσει κυρίως μαθητές των Λυκείων της περιοχής έπειτα από την πρώτη Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου, το 2019. Αξίζει να τονιστεί πως το ενδιαφέρον των ατόμων που συμμετείχαν ήταν τεράστιο. Το ΔΗΣΥΝ μας δεν προσεταιρίστηκε μόνο μαθητές, αλλά και νέους, με όριο τα 32 έτη.

Τί έχετε καταφέρει, συνοπτικά, από την ίδρυση του Συμβουλίου έως σήμερα;

Αισθάνομαι περήφανη για κάθε δράση ξεχωριστά. Στην πρώτη θέση θα τοποθετούσα το Keep Walking Together, το οποίο αποτελεί θεσμό για εμάς-αφορά και το παρόν και το μέλλον και δίνει χαρά σε συνδημότες μας με την προσφορά αναπηρικών αμαξιδίων σε όσους το έχουν ανάγκη. Ως προς αυτό, συμμετείχαμε μάλιστα και στη Δημόσια Διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, όπου και εγκρίθηκε η πρότασή μας. Συλλέξαμε και αποστείλαμε, σε δυσμενείς καταστάσεις, ανθρωπιστική βοήθεια σε συνανθρώπους μας σε όλη την επικράτεια, ήρθαμε σε επαφή με Ευρωβουλευτές, γίναμε εταίροι στο πλαίσιο υλοποίησης του του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CERV (Citizens, Equality, Rights & Values Programme) της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως επίσης και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Junior Xpress, που στοχεύει στην ενεργοποίηση των νέων σε τοπικό επίπεδο. Επιπρόσθετα, συμμετείχαμε ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων Δήμου Βόλβης και έπονται ακόμη περισσότερα. 

Κλείνοντας, παραθέστε κάποιες σκέψεις σας.

Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε αρωγό τον Δήμαρχό μας, κ.Διαμαντή Λιάμα, την πολυαγαπημένη μας ΕΕΤΑΑ, αλλά και την ΚΕΔΕ. Πλέον είναι πασιφανές ότι η προσφορά των ΔΣΝ είναι απαραίτητη & αξιέπαινη. Βρισκόμαστε πάντα σε συνεργασία και κοινοπραξία με τα υπόλοιπα Συμβούλια Νεολαίας της χώρας σε μία προσπάθεια να ενεργοποιήσουμε ακόμη περισσότερους νέους να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια και να δραστηριοποιηθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Φυσικά, όλα τα προαναφερθέντα δε θα είχαν νόημα δίχως τη συμβολή των μελών μας και το συλλογικό τους πνεύμα. Ευελπιστώ, με την παρέλευση του χρόνου, το ΔΗΣΥΝ Βόλβης να σημειώνει μόνο ανοδική πορεία!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις